Thursday, 16 August 2018

Welcome Back Sabah 2018

Lama nak mati tak update blog. Mak oihhh hampir dua tahun, kahkahkah.
Penangan study tak sempat nak menulis sebab banyak menulis assignment je.
Blog je sunyi, facebook & instagram aktif sentiasa tau. kuikuikui



Baru-baru ni jalan-jalan di Sabah. 
Kekonon dah nak habis study for degree and then nak self-reward kan (padahal tak habis lagi pun)
Not bad, dua minggu di sana. Sampai cemuih la tak tahu nak buat apa.


YES, tempat yang wajib pergi bila ke Sabah. Of course laa Kundasang hgpa tau.
sekarang dah tular (viral) di media sosial kundasang ni. 






Then, Kg Polumpong Melangkap pun nice place yg wajib hgpa pi. 





 bukan ke Sabah lah kalau tak naik jambatan gantung. pergi lah ke kampung mana pun di Sabah jambatan gantung wajib ada. 
Ya jambatan gantung ni gunaan harian penduduk, nak lintas sungai tak gamak la nak oii. hahaha 
nak tahu ni jambatan gantung kg mana ? nanti hgpa tgk video yg ceq post dlm youtube nah. 
**Jangan risau link akhir post ini.



Belum pukul 7 cerah ya amat. Matahari terbit awal. Suhu 16 darjah celcius, ini kat Kundasang. Udara masih tak tercemar mcm Cameron Highland. Segar dan sihat di sana. *rasa nak pindah duduk kundasang,huuuuu



Lambang kepada negeri dibawah bayu, Gunung Kinabalu !!
nasib baik nampaklah gunung dengan penuh, tak nasib baik gunung akan ditutupi awan. 
nasib baik hari tu, memang gunung menunjukkan rupanya. *indah ciptaan Allah



Lastly, the famous food mestilah kepak ayam bakar. pergilah mana pun merata cerok pun mesti ada jual di Sabah. cenggini lah dia punya sedap kan. hihi


 Nak tahu lebih detail tempat yg ceq pi, tgk la video. 
Gambar-gambar kat atas tu mukadimah ja, kahkahkah. Malas tak tau nak cakap la sekarang ni, gambar pun no edit tau sbb tu masam ja tgk gambar. huhu

Selamat menonton dan good bye !!
*insya-Allah kalau rajin ceq update blog lagi



Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Tuesday, 26 January 2016

Wordless #7


hye 2016 ! 
Apa? lama tak publish entry baru? 
biasa lah tahap malas tu dah sampai ke bulan, bukan malas publish sama tapi malas study sama.
hahahahahaha *gelak jahat*

gambar atas-  tahun 2015 okay ulang lagi sekali tahun 2015 hari tu punya cerita
tak jalan jauh pun, penang jer sebab dekat dan ada orang pro jalan sana
duduk atas bukit bendara berjam-jam sebab selfie yg bertimbun 
sempat pergi bukit bendera ja dan padang kota, lepas tu balik tu pun sampai rumah malam
haaa yg ni best nak cerita,sewa kereta alza naik sampai 9 orang, tin sardin !
nasib haluih haluih belaka
syok pegang status student ni sebab bawak kad matrik ja, semua ada diskaun macam kanak-kanak, warga emas dan Orang Kelainan Upaya(OKU)
naik bukit bendera dapat lah harga for student, Yehaaaa 
RM5.00 for student and so on
RM10.00 for warganegara with Identity Card








cerita 2015 juga
nampak sangat perap gambar buat jeruk dan pekasam 
boleh lagi kot Selamat Pengantin Baru abg no 6
hahahaha
ohh lagi 3 orang bujang.kuikuikui
disebabkan majlis bertandang ja, jadi masak sendiri dan phothography sendiri
jadilah nak asah bakat tuh sebab dah berhabuk kamera pun
tipulah kalau gambar tak blur
guna mood M tak reti pun
okay.







Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Monday, 26 October 2015

Wordless #6






Selamat Pengantin Baru abang nombor 6
kakak ipar tua setahun tapi masih tetap rasa diri budak-budak *erkk?
balik sebab jerebu kelas ditangguhkan, kalau tidak jangan harap nak balik kan.
otak fikir assignment, hati masih gembira balik rumah :P
Majlis yang ringkas, sehabis ringkas rasanya sebab pengantin pun makan ceduk nasi sendiri. hahaha



___________________________________________________________________



Persatuan Pengurusan Awam
diberi jawatan Timbalan exco informasi dan teknologi
masih terkejut macam mana boleh terpilih diantara yang terhebat 
semasa interview hanya menceritakan pengalaman di sekolah dan kemahiran yang ada
ohh hanya sembang santai dengan senior semasa interview tetapi terpilih juga *Terkejut !
komitmen betul rasa sebab baru sem 1 dah ada jawatan, baru bertatih nak belajar hidup dalam dunia baru ditambah pulak dengan 'assignment' yang cukup dikira sepuluh jari. 
Semoga diri tabah menghadapinya, insyaallah ~






Gambar blur *ohh alangkah seronoknya jika kamera Dslr yg berhabuk kat rumah di bawa





dah jarang publish blog



Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi