Tuesday, 26 January 2016

Wordless #7


hye 2016 ! 
Apa? lama tak publish entry baru? 
biasa lah tahap malas tu dah sampai ke bulan, bukan malas publish sama tapi malas study sama.
hahahahahaha *gelak jahat*

gambar atas-  tahun 2015 okay ulang lagi sekali tahun 2015 hari tu punya cerita
tak jalan jauh pun, penang jer sebab dekat dan ada orang pro jalan sana
duduk atas bukit bendara berjam-jam sebab selfie yg bertimbun 
sempat pergi bukit bendera ja dan padang kota, lepas tu balik tu pun sampai rumah malam
haaa yg ni best nak cerita,sewa kereta alza naik sampai 9 orang, tin sardin !
nasib haluih haluih belaka
syok pegang status student ni sebab bawak kad matrik ja, semua ada diskaun macam kanak-kanak, warga emas dan Orang Kelainan Upaya(OKU)
naik bukit bendera dapat lah harga for student, Yehaaaa 
RM5.00 for student and so on
RM10.00 for warganegara with Identity Card








cerita 2015 juga
nampak sangat perap gambar buat jeruk dan pekasam 
boleh lagi kot Selamat Pengantin Baru abg no 6
hahahaha
ohh lagi 3 orang bujang.kuikuikui
disebabkan majlis bertandang ja, jadi masak sendiri dan phothography sendiri
jadilah nak asah bakat tuh sebab dah berhabuk kamera pun
tipulah kalau gambar tak blur
guna mood M tak reti pun
okay.







Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Monday, 26 October 2015

Wordless #6






Selamat Pengantin Baru abang nombor 6
kakak ipar tua setahun tapi masih tetap rasa diri budak-budak *erkk?
balik sebab jerebu kelas ditangguhkan, kalau tidak jangan harap nak balik kan.
otak fikir assignment, hati masih gembira balik rumah :P
Majlis yang ringkas, sehabis ringkas rasanya sebab pengantin pun makan ceduk nasi sendiri. hahaha



___________________________________________________________________



Persatuan Pengurusan Awam
diberi jawatan Timbalan exco informasi dan teknologi
masih terkejut macam mana boleh terpilih diantara yang terhebat 
semasa interview hanya menceritakan pengalaman di sekolah dan kemahiran yang ada
ohh hanya sembang santai dengan senior semasa interview tetapi terpilih juga *Terkejut !
komitmen betul rasa sebab baru sem 1 dah ada jawatan, baru bertatih nak belajar hidup dalam dunia baru ditambah pulak dengan 'assignment' yang cukup dikira sepuluh jari. 
Semoga diri tabah menghadapinya, insyaallah ~






Gambar blur *ohh alangkah seronoknya jika kamera Dslr yg berhabuk kat rumah di bawa





dah jarang publish blog



Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Monday, 7 September 2015

New Chapter #UUMisthebest





Hari mula dapat surat tawaran rasmi semata-mata nak tgk Dewan Penginapan Pelajar (DPP) dan dah ditetap di DPP Bank Muamalat
hari pendaftaran dapat roomate orang kelantan, kos sekali, jadual kelas sekali dan birthday selang sehari. ohh sungguh lawak ! 
Masa orientasi selama 4 hari, memang masa tu cepat dan tepat. masuk bilik utk bersiap ja, lepas tu turun pergi ke Dewan Mu'adzam Shah (DMAS) jalan kaki tau. lebih kurang 15minit juga la berjalan. berjalan secara berjemaah pulak tu.
sambil jalan tegur orang walaupun tak kenal, buat ramah je la kan. Setiap kali jalan mesti jumpa muka yg berbeza. hahahak, okay bayangkan lah penginapan pelajar tu pelajar baru 600 orang.
Makanan jangan risau, macam macam ada. yang penting lokchin yg aku mengidam lama tuh dah dapat. Mintak UUM semata-mata nak makan lokchin ke? hahahak





Majlis bacaan ikrar, wajib pakai tudung cerah. cakap je la putih kan. sia sia beli tudung warna cream,hurmm ~ malam tu berebutlah nak membeli tudung warna putih. Mahal pun tak apa, asalkan dapat tudung -__-
Malam yg bosan, naik bas tanpa hala tuju. Naik dan bas itu pusing satu kampus, wahhh dengan aircond yg sejuk dalam bas. 






Malam asperiasi seni. Malam ni gempak sangat, setiap DPP ada 'cheers' (lawan bersorak) dan macam dalam stadium ja rasa. Yang paling kuat mestilah lelaki la kan.
Persembahan setiap DPP wajib hantar wakil, dan DPP Bank Muamalat dapat tema akustik, macam busker tepi jalan. 
Memang tak disangka setiap DPP memang terbaik. Dan macam tengok konsert ja malam tu.
yg paling cantik sekali, penonton buka torchlight dan letak dekat botol air. Cantik :D




Selamat Datang ke dunia baru ! 
#UUMisthebest - hashtag yg dah mencecah 2juta 

Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi