Wednesday, 4 December 2013

Wordless #December








Menenangkan diri di tempat orang 

Pertama kali melihat majlis konvokesyen #UUM

Menghabiskan masa dengan aktiviti menangkap ikan dan siput pahit *pait*


Status Hati: Gembira :) *pengaruh novel la ni* -_____-

Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Sunday, 24 November 2013

Wordless #3


kenduri adik beradik sebelah mak :D *sg.dua*
pelamin ringkas tapi cantik,okay curi idea mereka..hehe



kfc crunch la sangat kan -_-' pedas hauuu hauuuu.

Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Tuesday, 19 November 2013

Wordless #2


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

20, 21 & 25 November 2013
STPM Penggal 1

*feeling-ketaq sampai ke tulang rusuk* errkk? :P


Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Saturday, 16 November 2013

Hari Asyura



Alkisahnya bermula apabila sekolah buat gotong-royong bubur asyura semua pelajar dapat la satu mangkuk tapi tak puas makan *nak lagi dan lagi* =.="

Mak cuti jumaat sabtu apa lagi jom la kacau buat bubur asyura :) *gegeh*

2 jam nak mengacau makanan ni -_- kalau tinggal hangit kang :P



akhirnya inilah hasilnya :D


*tahun depan nak buat lagi la, erkkkk? =.=" 


Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Sunday, 3 November 2013

Monkey Beach #Penang




Muka baru lepas demam dan terus makan angin lepas demam -_-
Peperiksaan SEBENAR hampir tiba tapi masih lagi nak 'release tension' *kononya*
Melalui trek yang disediakan sepanjang 3km untuk ke Monkey Beach
Monyet jangan tanya memang banyak dan nak berkelah memang tak senang *seketul ayam dicuri* haha
Pulang menaiki bot dan baru sedar memang panjang trek yang kami jalan :D *bangga*




Sakit urat tuhh tanya -_____-"  *jalan macam robot habis bateri*


Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Saturday, 26 October 2013

#Hi-Tea 2013



Berhempas pulas fikir jamuan ni akhirnya berjaya jugak :)

katanya jamuan turun temurun, 'lower six' diamanahkan bertugas melaksanakan jamuan ini dari A sampai Z
*ada la bantuan cikgu sikit*

Semua segak-segak & kacak-kacak belaka :D

Semua 'upper six' teruja dengan permainan & persembahan #auuuwwwww :P

Menu: Chicken Chop + Nasi Goreng + Fresh Orange *mat saleh kau*

Tempat: Kulim Inn = 2.30pm - 5.30pm 


Tak sabar untuk tahun depan pulak :))))) *senyum sampai ke telinga*


Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Thursday, 17 October 2013

Aidiladha + Boling #Sekolah


Ramai tak datang tapi apa yang di kisahkan janji kami datang :)
walaupun peperiksaan hampir *gila* tapi kami masih lagi 'enjoy'
 tediaaaaa macam mana nak jawab nih *garu kepala* -__-








Pertandingan boling antara Pra-U :)
 seronok la sebab tolong 'lepaq' bola ganti game kawan
jumlah score yang tak seberapa tuhh dapat juga Juara nyee :D

 

 

Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Wednesday, 16 October 2013

Qurban.


Raya Aidiladha tak semeriah daripada raya aidilfitri :( saya rasa Raya Qurban lagi seronok walaupun duit raya tak dapat tapi daging lembu dapat..muahahaha :P 






Hari raya kedua masjid berdekatan rumah gotong-royong melaksanakan ibadah Qurban.
Tahun ni giliran adik lelaki ceq pulak buat ibadah qurban :D

Si Faris yang kecik ketot sibuk nak tengok lembu =.="

Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Tuesday, 17 September 2013

Spm -> Stpm

Semua orang bermatlamat lepas SPM sambung belajar. Lepas SPM sambung belajar *mengeluh* kuantiti IPTS yang lebih banyak daripada IPTA menyebabkan lebih banyak persaingan antara pelajar.

Isi borang UPU dengan 'jampi serapah' semua, rezeki tetap juga tiada. Walaupun banyak sangat surat-surat daripada pihak swasta menawarkan kursus yang di minta dalam UPU =.=" .Rupanya rezeki saya di tingkatan enam (STPM). Pertama sekali seronok sebab dapat tawaran cikgu sekolah cakap bukan senang nak masuk tingkatan enam ni.

Dengan STPM yang baharu ini dapat juga rasa 'keperitan' yang di alami. ohhhhh macam ini rupanya tingkatan enam ya ? -__-' Mak juga ada pesan "hg masuk form 6 la, nanti mintak jadi cikgu" tingginya harapan mak :') huhu

Banyak sangat pelajar yang berhenti daripada tingkatan enam ini, cikgu pun pesan kalau tak nak belajar/belajar main-main jangan masuk tingkatan enam. P la politeknik =.=' Belajar di sekolah tetapi jangan terkejut pelajar STPM setaraf pelajar Diploma & Matrikulasi >.<

Bilangan lelaki boleh di kira dalam 10 orang sahaja berbanding perempuan. Tak ingat pulak :P 










Baju koprat - membezakan pelajar tingkatan enam dan 
pelajar aliran perdana (tingkatan 1-tingkatan 5)






Bantuan kerajaan - hanya dapat RM50 -_-' 
(selebihnya cikgu ambil beli buku)





















Insya-Allah dengan berkat usaha dan doa kejayaan boleh kita raih :)

Doakan yang terbaik untuk saya :D


Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Monday, 16 September 2013

wordless #september.



Amarra Kisya Al Qarni :)
28/8/2013 - 3.1kg


Anak buah pertama perempuan :D

Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Friday, 9 August 2013

Happy Eid.


Macam biasa setiap tahun Almond London :) dan main mercun -__-'






Sebelum pergi beraya, beraya dulu dengan family :)
bergambar tentu lagi sakan, semua pantang jumpa kamera =.="






Selamat Hari Raya Aidilfitri

#ceq tak lari tema nampak tudung warna merah !! :D






Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Sunday, 4 August 2013

Uniform.



Uniform Pra Universiti :) 


Mula-mula tuu 'excited' la sungguh nak pakai,bila pakai semua pakat cari kipas. Panas tu jangan cakap la boleh tahan jugak :)

Sementara dapat baju nih macam-macam la benda yang tak di sangka jadi. *abaikan dia

Ada la juga perbezaan antara pelajar tingkatan 6 dengan pelajar sekolah :D

Pakai sampai tahun depan jenuh busuk la hang baju oooii :P Sehelai ja tau ulang lagi sekali SEHELAI 

Nak beli dua nak pakai setahun setengah ja..yee dakk? 

Baju ni mula pakai betul betul pada bulan Ramadhan :) yela lepas sahur tu siap siap pakai terus kata excited kan? hahaha :P








Sebelum terlupa Saya BERNAMA ingin memohon ampun dan sekiranya ada terkasar bahasa terbergurau senda,termengata dan sebagainya :)



SELAMAT HARI RAYA 

*amboi ucap awai noh :P bukan apa kalut tak sempat,beratus ratus biji kuih nak siapkan >_<












Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Sunday, 7 July 2013

#eating.



ehem ehemm,makan di Chef Det *cehh macam tak dak cerita lain nak cerita tau -_-*
sedap makanan kat situ,harga pun boleh tahan jugak la :D
selalunya kalau p kedai macam ni mesti nak pesan jenis jenis 'chop chop' ni ==" chicken chop, lamb chop huh bajet orang putih kononnya,hahak
pengang pisau pun macam nak sembelih ayam ja :P *abaikan*





Coco House
Lebih kurang macam ice blended la. Selalunya yang paling laku Cool blog *rasanya* sekarang kita rasa pulak house house ni.
Sedap jugak tau :D yang ni kita nak pilih letak selain daripada bubble yang macam guli tuhh -.-`
Masa pesan kat kaunter kakak tu tanya nama apa,cehhh dalam hati nih hurmm nama apa yaa automatik 'princess' huh? sejak bila dalam surat beranak aku nama princess nih -_- hairan sebentar yaa.
Mak letak nama sedap sedap ikut suka ja tukar princess..hahaha
okay abaikan bukan apa segan bagi nama betul >.< *alasan*
Encik Muslim kita belanja la..auuuwww ~! :P




Lawatan ke SilTerra :) 

Inilah tingkatan enam bawah yang ramai sampai cikgu halau suruh keluar sebab tak larat nak kepung -_-"


Byebye



Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Thursday, 4 July 2013

Lawatan dan Hari Keusahawanan.



Lawatan ke kilang SilTerra & Sirim di hi-tech kulim.Sebenarnya kami ni tukang penyibuk ja 'upper' six ada tugasan -_- duduk dalam bas pun 2 kerusi 3 orang.Usaha cikgu nak bawak kami semua bukan apa nanti senang sebab dah tahu macam mana nak buat.

Padahal satu apa pun tau faham,duduk dalam dewan buat muka blurr angguk angguk macam faham,cehhhh ~! *berlakon cukup pandai :P

Balik sekolah terus singgah Mcd :D misi habiskan duit lepas tuh duit habis buat muka kesian mintak kat mak =="



Yang ni pulak Hari Keusahawanan alahhh Hari Kantin,kalau abang senior kami *cehh abang kau* eja hari keushahawanan entah apa yang dia nak usha tak tau :P

Baru tahu yang sekolah nih buat cabutan bertuah sambil orang sibuk tengah makan dan tahun ini saya tak bertuah.Sudah la tuuh dua tahun dah dapat jangan tamak wahai Zalikha ==`

Gerai-gerai yang dibuka pun sikit ja,sikit pun jangan terkejut kalau makanan dia mahal TerSangat.Kupon rm10 boleh la beli 3 benda -.-" perut pun menari sakan terpaksa la beli kan.Kantin sekolah pun tutup kalau dak mencekik la roti ikan bilis yang sedap tu :) 

Specialnya ada car wash :D tapi sekali basuh rm10 okay la untuk cikgu cikgi sekali wax tayar,vacum dalam semua.Kami 'lower' six bagi cadangan nak basuh motor,cikgu dengan confident cakap 'hampa nak basuh motor tak terkeluar ka wayar wayar" ==" cikgu tak pernah naik motor nih.

Pelajar Pra U ramai yang tolong orang yang tengok nih pun pening tengok. Dengan kamera digital kat tangan pusing satu sekolah curi-curi ambil gambar orang la la la :P. Bukan curi tulang tapi erkk? *tiada alasan*

Nasi ayam dia tawaq :| 

Kebab sedap, air float sedap *Pra U punya puji sakan la kan :P*

Bye.





Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Thursday, 27 June 2013

2 years old.

 Memandangkan dah lama tak meng'update' blog yang berwarna purple nih -_- hari ni kita update pasai birthday FARIS : ) : :kek di beli oleh Pak Ndak.




Ya this boy very clever.Tiap tiap hari belajar perkataan baru.Cakap cukup pandai cepat sangat terikut dengan orang sekeliling dia.Cakap A dia pun A jugak la..ye laa nama pun abang kena la pandai kan kan kan :D 
Nanti dah besar jagalah ummi dengan ayah jadi lah insan yang berguna,generasi Z hidup penuh dengan teknologi tipulah kalau tak nampak budak budak sekarang main ipad depan mata kan? >.<

Siap mengajar kita lagi main game tekan apa.ahhhhh terserlah la kekekokkan tak reti main :3



Bye and Assalamualaikum :) next entry maybe kita  berjumpa :D


Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Sunday, 2 June 2013

Newborn.


Anak menakan baru :) 30 Mei 2013,8.15pm :D
Jangan geram tengok pipi dia yang bambam *tembam* tuhhh :P
Pandai dia nak keluar time cuti cuti sekolah nih yaa,iyelah makCik *ceq la* boleh mengasuh dia kan kan?  Nanti boleh la teman makCik study :/ *macam tak dak kena mengena ja*
Nama apa ya nak letak,baby nak nama apa? Nanti kita letak nah
:)

Bye bye


ps//update blog sebulan dua tiga kali ==" *jahanam jahanam*

Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Thursday, 2 May 2013

Anggur.




Rasanya dah dua kali pergi tempat nih.okay perjalanan yang tak di rancang tiba tiba my daddy ajak katanya tak dak mood nak buat kerja so jom release tension :)
Dengan kaki sakit sisa mendaki bukit masih terasa ikut je la sebab buah anggur punya pasai :P
Jadi baby sister sebab mengasuh Faris mak dia tak pergi tengah sarat mengandung adik kepada Faris :D
Macam duduk dalam oven 130 darjah celcius dekat situ *english melayu campur habis*






Tak sampai sejam pun duduk sana akhirnya meneruskan perjalanan pergi rumah sepupu,Belantik nama tempat tuu :)
Suasana kampung sungai ada belakang rumah,rugi rugi tak bawak pelampung :P
Faris takut nak mandi sungai dia kata Laut ==' apa apa pun tak apa la janji ada kaitan faris oi
Perjalanan pergi dan balik bendera sempena PRU13 nih penuh satu jalan =.=` mata pun dah rambang tengok *tak cukup umur lagi jangan menyibuk*

Okay bye :)









Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi

Wednesday, 1 May 2013

Mendaki Bukit Besar



 Disebabkan ehem ehem lama tak exercise kan kan -_-" cubalah diri cari pengalaman masuk hutan Malaysia nih.Dak dak sebenarnya join nak bagi turun berat semenjak jadi penganggur nih kerja makan tidur exercise tak pun *ssshhhhh jgn bg tau orang ;p*.Ingat kan sikit ja daki bukit tuhh rupanya hurmm rasa naik Cameron Highland :3 *mencabar zahir dan batin*
Pacat tuhh jangan cakap la habis dalam stoking dia masuk,stoking tak berlubang pun.pelik pandai dia masuk kaki yang busuk pun nak =="
First time and last time kowt.hahahaa
Ayah & kakak ceq ja yang join kami 3 beranak :)
Turun 5kg nih,haha okay tipu tak timbang lagi *perempuan teqa tu dah la*

ohhh lupa nak cerita 3 orang perempuan ja tau 
#bangga diri jup.



video

boleh tuju lagu :P

#Happy Labour Day :)


Terima Kasih Daun Keladi,Nanti Datang Lagi